top of page
Majbrit_Kirkegaard_-_Bliv_kvindelig_ivær

Hej med dig!

Mit navn er Majbrit Kirkegaard og jeg er stifter af videopodcasten "BLIV KVINDELIG IVÆRKSÆTTER - FORDI DU VIL MERE I LIVET" og så hjælper jeg kvinder med at finde modet, ændre mindsettet og springe ud som iværksættere.

Ideen til videopodcasten opstod en september aften i 2019...

Måneden før, havde jeg bestået min eksamen som markedsførings-økonom med speciale i international forretningsudvikling.

 

En uddannelse jeg valgte at tage, fordi jeg altid har været facineret af salg, menneskers adfærd og udvikling af både mennesker og forretning.

En del af den research jeg skulle lave til mit afsluttende eksamensprojekt, omhandlede iværksætteri i Danmark. Stastikker, udvikling, artikler osv. Da jeg faldt over iværksætter barometerets analyse af iværksætteres vilkår og muligheder i Danmark, læste jeg at kun 1/4 af iværksættere i Danmark var kvinder.  

Det efterlod 2 spørgsmål i mit hoved:

 

 1. "Hvorfor er der ikke flere kvinder der er iværksættere, når der er SÅ mange talentfulde kvinder der drømmer om mere i livet"

 2. "Hvad skal der til for at vækste kvindeligt iværksætteri i Danmark?"

I det øjeblik faldt der en sten fra mine skuldrer. Jeg fik en tydelig følelse af at være blevet kaldet til denne opgave. Det hænger så godt sammen med alt den viden og erfaring jeg havde oparbejdet de sidste 14 år af mit liv. Det gav bare mening og alt faldt på plads i mit hoved.

Og der er ikke nogen der er mere kompetente, end alle de kvinder der har taget springet ud i iværksætterlivet, til at dele deres historie, råd og anbefalinger for at inspirere til vækst i dem selv, og hos andre.

Kort tid efter, havde jeg samlet knap 90 kvinder der var enig med mig.

 • YouTube
 • iTunes
 • Spotify
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn

GO FOLLOW

Min personlige historie

Som barn var jeg meget udadvendt, glad, smilende og nysgerrig, men jeg var også stædig, usikker og sensitiv.

 

Min mor fortalte mig ofte at jeg var et andeledes barn - altid i en positiv tone. Mine forældre var stolte af, at jeg var som jeg var.

Den pige vadede ofte ind i folk med træsko på, trådte ind i deres privat sfære og stillede nysgerrige spørgsmål omkring deres liv og adfærd, hvilket mange (efterhånden som jeg blev ældre) følte var grænseoverskridende for dem.

Forstår dem godt i dag, men jeg var så sulten på livet og på læring, og jeg kunne jo bedst lære ved at observere og spørge nysgerrigt.

 

Min adfærd fik mig også i problemer som 7 årig, hvor jeg mødte en ældre herre der gik tur med sin hund. Ekstrem dyreelsker som jeg er, smed jeg cyklen fra mig, og skyndte mig hen for at spørge om jeg måtte snakke med hans hund. Efter et kort øjeblik, løftede han mig op, klemte mig meget hårdt ind til ham, hvorefter han begyndte at kysse mig. Jeg fik vristet mig fri inden der skete mere, og kom hjem i en fart.

 

Denne episode var begyndelsen på det der blev en mere indadvendt og usikker adfærd.

I årene efter, fik jeg det dårligt i klassen. Pigerne begyndte at holde mig udenfor, og jeg endte med at flytte skole.

Som lige knap 15 årig, møder jeg mit første lange forhold. Han er 2 år ældre end mig, og behandler mig i starten som en gudinde. Indtil et par måneder inde i forholdet, midt i alt min teenageforelskelse, udsætter han mig for daglige voldtægter og psykisk vold.

Efter at have overvundet frygten for at gå fra ham, meddeler mine forældre at de ikke længere skal bo sammen, og et par efterfølgende hektiske år på HHX gjorde at jeg følte mig kvalt. Kvalt af livet. Jeg kunne ikke få luft. Jeg havde det absolut elendigt!

Det var første gang i mit liv jeg tog en ansvarlig beslutning. Jeg sagde farvel til alt det kendte. Mine venner, min by. Jeg skulle bare væk. Et sted hen hvor jeg igen kunne trække vejret.

Da beslutningen var truffet, og jeg kunne begynde at glæde mig til flytningen, møder jeg min nuværende mand og livspartner. Efter at have justeret planerne en smule, ender vi begge i Århus og bor 500 meter fra hinanden.

Hvad skete der så?

Jaaa... Jeg var 18 og Jørgen var 23. I starten havde vi det bare enormt sjovt. Vi var vilde med hinanden og fokuserede allermest på det fantastiske der var i det øjeblik.

Men som mange andre forhold, kom der udfordringer. Først slog han op, så fandt vi sammen igen, så slog jeg op, og så fandt vi sammen igen. Du ved, de udfordringer...

Da vi endelig havde fundet ud af at vi stærkest sammen, så var der intet der kunne skille os ad. Heller ikke den dag i dag!

Han har taget mig med på de største eventyr i mit liv. Rejser til Miami og Orlando. 3 måneder i South Bronx, New York, hvor vi boede hos den skønneste dominikanske familie, en bosættelse på 6 mdr. i hhv. Namibia og Zambia, Afrika.

 

Det har været med til at udvikle mig, og det har været med til at udvikle os, vores forhold og vores fremtid.

Det næste kapitel i vores liv sammen, var da vi fik vores tvillingepiger. Det er de bedste og det hårdeste der er sket i mit liv og den historie kan du høre lidt om i min podcast episode - episode 1.

Efter køb af hus med tilhørende foto forretning og fødslen af pigernes lillebror, står vi her i dag. Vi har ikke mange penge på lommen, men vi har hinanden og vi har drømmen om at skabe noget stort!

 

Ellers fortæller billederne vist det meste...

Hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt at du er bevist om din historie. Minde dig selv om hvorfor du lever og hvorfor livet er vigtigt at leve. 

Hvis du vil skabe noget. Dit eget. Da må du kende dine udfordringer, din vej, det du gerne vil væk fra og det du gerne vil forandre. Der hvor du gerne vil hen.

Det er dit hvorfor!

 

Det er din drivkraft. Dit safespace. Lige der hvor tingene giver mening.

Min drivkraft er:

 1. Jeg vil gerne være en bedre mor overfor mine 3 fantastiske børn. De giver så meget, så jeg vil sørge for at de altid har den bedste version af mig.

 2. Jeg vil gerne blive et bedre menneske, overfor mig selv, overfor min mand, overfor mine medmennesker, overfor den verden vi skal leve i de næste mange år.

 3. Jeg vil gerne give mere end jeg får, hjælpe flere til at kunne klare sig selv, leve i en overflod af kærlighed og rigdom.

Hvad er dit hvorfor?

ABONNER PÅ YOUTUBE ELLER PODCAST - KLIK PÅ IKONET HERUNDER

Lyt_bliv_kvindelig_iværksætter_på_YouTub
Lyt_bliv_kvindelig_iværksætter_på_Spotif
Lyt_bliv_kvindelig_iværksætter_på_iTunes

WOW - tusind tak!

WOW - hvis du er nået så langt her, så fortjener du en kæmpe klapsalve!! Jeg har jo skrevet enormt meget... Kunne slet ikke begrænse mig :-D Du fortjener en medalje!

Ej seriøst - jeg er dig dybt taknemmelig for at have læst hele min historie, og jeg vil gerne belønne din tålmodighed.

Hvis du går med tankerne om at der skal ske en forandring i dit liv og overvejer om iværksætterlivet er noget for dig, så har jeg 2 gaver til dig, du kan indløse med det samme.

Kom med i fællesskabet

Kom med i 'Bliv kvindelig iværksætter' fællesskabet på Facebook.

Her deler jeg og andre eksperter ud af gode råd og anbefalinger til den nemmeste iværksætter opstart. Der er med garanti noget eller nogen der vil inspirere dig.

bottom of page