top of page
Søg
  • Forfatters billedeMajbrit A. Kirkegaard

Barslen satte for alvor gang i iværksætterdrømmen

Opdateret: 25. mar. 2020


Rikke Melhede

Mød Rikke Melhede.


Rikke er 43 år gammel og har 3 børn. Og så ejer hun virksomheden TOP assistance og rådgivning der tilbyder privat sygepleje og sundhedsvejledning til private og mindre virksomheder.


Udover det, har hun også barnevognstræning.dk og Vi Gør Det Sammen, som begge går under paraplyen 'sundhedsfremme'

Rikke er uddannet sygeplejerske, og har været leder indenfor hendes fag i 14 år.


Da Rikke kom tilbage på job efter hendes tredje barsel, indså hun hurtigt at hun havde brug for noget andet i hendes liv.


I mange år har Rikke haft en drøm om at blive iværksætter, men har aldrig turde tage springet. Hun turde det ikke, fordi hun gerne ville have sikkerheden og var i tvivl om, om hun skulle have flere børn, hvilket kan være udfordrende at forholde sig til, når man er selvstændig.


Efter hun er startet op som selvstændig, føler hun at hun har fået tiden til at hænge fint sammen med arbejde og familie.


”Man har oplevelsen af at man arbejder mindre, fordi man arbejder for sig selv”

Rikke føler sig som en succes idet at hun kan oparbejde en løn hver måned, og at de nye initiativer hun sætter i værk, bliver der støttet op omkring.

Rikke første råd, er at man mærker rigtig godt efter i maven. Hvis du har en god mavefornemmelse omkring det, så skal du gøre det.


I stedet for at du starter med at gå all in, kan du starte ud med en deltidsstilling eller supplerende vikartimer.


Rikkes andet råd, er at det er vigtigt at du har en grund idé til hvad det er du gerne vil. Lav en plan over det, eller tegn det, og vær ikke bange for at afvige lidt fra grundideen.


Rikkes tredje råd, er at man sikrer sig at man har støtte fra dem man har nært.


"Stik en finger i jorden" - mindset, mener Rikke er vigtigt. Mærk lige efter, og vær tålmodig.


Rikke Melhede

Rikke anbefaler at du benytter dig af online netværksgrupper.

Det her med at sparre med andre, kan være en kæmpe hjælp for selvstændige.


Der ligger en fald gruppe, hvis du vælger at starte op indenfor en branche, hvor der er mange om buddet.


En måde at skille sig ud fra mængden, er at nytænke branchen, eller være unik med din person eller tilbyde en kombination af andre brancher der giver mening.


Rikke håndterer hendes tid med kalender styring og lister, hvor hun prioritere de ting man skal have gjort. Det giver et godt overblik. Skab dig en uge, hvor du ved hvad du skal de forskellige dage.


Rikke anbefaler også, at du fortæller dit netværk omkring din idé, så du kan få noget feedback på din idé og får mulighed for at forfine den.


Du kan læse mere om Rikke og alle hendes virksomheds tiltag her:


Hjemmesider

TOPassistance&Rådgivning

Barnevognstræning.dk


Instagram

TOPassistance&Rådgivning

Barnevognstræning.dk


Facebook

TOPassistance&Rådgivning

Barnevognstræning.dk

ViGørDetSammen


Du kan også se hendes video her eller høre hendes podcast her og så bank på gruppen ’Bliv kvindelig iværksætter’, hvis du vil blive klogere på hvad du kan starte op som iværksætter og hvordan du kan gøre det. Du finder gruppen her


#blivkvindeligiværksætter #kvindeligeiværksætteredk #iværksætteri #livetsomiværksætter #iværksættermor #forretningsudvikling #strategist #digitalstrategi #netværk #danmark #inspiration #iværksætter #startuplife #videopodcast #youtuber #podcaster #selvudvikling #selvkærlighed #iværksætterkvinder #drømme #detgodeliv #rollemodel #livetefterbarsel #iværksætterdrømmen #frabarseltilbusiness #tagchancen #tagspringet #dukangodt #skabdetlivduønsker #skabdetlivdudrømmerom

39 visninger0 kommentarer
bottom of page